fbpx

ZAŠTO BAŠ ONLINE
KURS PLETENJA?

Kurs pletenja predstavljamo vam sa mnogo više samopouzdanja nego prva tri programa sa kojima smo lansirale Online umetičku školu.

Danas, nakon više od 250 polaznica od decembra 2020., znamo da online radionice zaista „rade“ i rešavaju potrebe korisnica programa heklanja, izrade nakita i dekupaža.

Putem SNIMLJENIH ONLINE RADIONICA PLETENJA zaista ćete i naučiti ono što želite. Dobićete zanat u rukama, hobi ili alat sa kojim ćete moći dodatno i da zarađujete, ako želite.

Naše polaznice imaju potrebu da se oslobode stresa koji im donose svakodnevne obaveze i posao na kome ne mogu u potpunosti da izraze svoju kreativnost.

I ko je imao neku malu sumnju pre početka, vrlo brzo nam se javio sa potpunim poverenjem i oduševljenjem.

Poverenje je zato što smo sve vreme dostupne za vreme trajanja kursa, ali i ako negde tehnički zaškripi, a poverenje je i zato što vas baš ništa nismo slagale.

Video snimci su vrhunskog kvaliteta, profesorka sve vreme objašnjava ono što radi i sve je na jednom mestu.

Polaznice su nam potvrdile i to da im možda najviše znači što više nema gubljenja vremena po internetu, jer se sve nalazi na jednom mestu.

Ukoliko ste i same pretraživale, znate da je potrebno dosta vremena da biste samostalno naučile sve tehnike i „pohvatale“ sve detalje, a verovatno ste uglavnom nailazile na tutorijale koji su na ruskom, engleskom i turskom jeziku.

Na online kursu pletenja, radionice vas vode „korak po korak“, od samog upoznavanja sa materijalima i alatima (i pomoćnim alatima za pletenje), preko učenja svih vrsta bodova (mahovina bod, žersej, rebrasti, pirinčani bod, patent, šupljikavi bod…) i pletenja pletenice.

Saznaćete kako da napravite rupu za dugmiće, dodavanja i oduzimanja, kako se rade ivice rada, ali i ćete i zajedno sa profesorkom naučiti da pletete različite predmete – traku za kosu, kapu, turban, rukavice, čarape, majicu i džemper.

Sve vreme trajanja programa, profesorka vam je dostupna za individualne konsultacije, a razmenjivanje iskustava obavlja se i u zatvorenoj viber grupi.

⬇️ Pogledajte šta vas čeka na kursu pletenja ⬇️

Kako online kurs funkcioniše?

Većina vas kad pomisli na online, pomisli na Zoom, Skype (uživo se uključujete, u određeno vreme)… Ovo nije to, ovo su snimljne online lekcije/radionice koje ne pratite uživo, već kada želite.

Pre svega treba da znate da je CEO PROCES ONLINE EDUKACIJE VEOMA JEDNOSTAVAN i potpuno dominantan u odnosu na učenje uživo!

Jednostavno na sajtu ukucate šifre koje ste dobili prilikom prijave i odmah kreće prvi online čas i naš put zajedničkog učenja i stvaranja.

Snimljene radionice su ono što ne možete dobiti ni od jedne druge edukacije zato što uvek možete DA ZAUSTAVITE, DA VRATITE 15 SEKUNDI, DA GLEDATE IZNOVA I IZNOVA I DA ZAPISUJETE!

Na vama je da stvorite radnu atmosferu u svom domu ili na drugom mestu odakle planirate da pratite radionice, da pripremite materijal, uključite lekcije i počnete da učite i stvarate.

Lekcije su vam dostupne od 6 meseci do godinu dana (u zavisnosti od vaših potreba)

Tokom tog perioda, možete NEBROJENO PUTA da se vraćate na stvari koje vam nisu jasne, a pritom NE MORATE DA LUTATE po internetu.

Ono što vi zapravo kupujete od nas nije samo znanje, jer ako se baš potrudite dosta toga možete da pronađete besplatno na blogovima, Youtube-u, na facebook grupama.

Kupovinom kursa vi zapravo KUPUJETE VREME.

Prateći redom lekcije naučićete kako da izbegnete uobičajne greške i saznaćete na jednom mestu sve ono do čega sam došla tokom nekoliko decenija heklanja (naučila sam da heklam od svoje bake, još kao devojčica).

Kurs je namenjen vama koji pratite svoj maleni, ali značajan osećaj u stomaku, koji ne odustajete od sebe i svojih interesovanja, a na kurs ne gledate kao na trošak, već kao na ulaganje u sebe.

⬇️ Pogledajte 1 minut videa koji pokazuje koliko jednostavno funkcionišu online kursevi na našoj platformi. ⬇️

Znamo koje su vaše najčešće nedoumice i hajde da ih rešimo:

 1. Da li pletenja zahteva dosta vremena?

Pletenje je tehnika ručnog rada kojom se možete baviti onoliko koliko imate vremena, što znači da možete uzeti igle u ruke na 15 minuta ili na 5 sati i to zavisi od vaših potreba u tom trenutku.

 1. Kako savladati šeme za pletenje?

Da biste naučili da pletete po šemi, morate da znate šta koji simbol znači. Gledajte na to kao na čitanje knjiga. Kada naučite slova, čitate bez problema. Međutim, pletenje je rukotvorina sa kojom možete toliko toga da napravite i poznavanjem samo dva boda – pravo i obrnuto (klot i frket).

 1. Da li je pletenje skup hobi?

Da biste se bavili pletenjem, trebaju vam igle (cene se kreću od 150, 200 dinara, pa do 2.500, 3.000 dinara) i vunica (u zavisnosti od proizvođača, cene se kreću od 800 – 1.000 dinara po kilogramu, pa i do 12.000 – 15.000 dinara po kilogramu).

Cene koje vidite važe za pozamanterije u Srbiji i na vama je da odredite koliko novca želite da izdvajate.

Dok vežbate, možete kupovati jeftiniju vunicu, a kasnije možete koristiti i vunice od kvalitetnijih, prirodnih materijala (vuna, kašmir, lan, moher).

 1. Kako ova aktivnost utiče na zdravlje?

Istraživanja su pokazala da je pletenje jedna od aktivnosti koja veoma umirujuće deluje na nervni sistem, smanjuje nivo stresa i predstavlja neku vrstu meditacije (naravno, ako spadate među ljude koji vole da pletu 😊)

Pronađite vreme za sebe i resetujte se od svakodnevnih obaveza, dok istovremeno stvarate nešto lepo i vredno.

“Ručnim radovima se bavim od detinjstva. 

Baka me je naučila da pletem i heklam i za mene je to bila ljubav na prvi dodir.

I dalje s velikom ljubavlju radim ručne radove i imam svoju firmu Pletenje, a pod tim imenom me možete pronaći i na facebooku, dok me na instagramu možete naći kao pletenjedusica.

Godinama sprovodim i edukacije. Ranije su to bile uživo radionice, a danas je to pre svega kroz online školu, na prilagođen način, dostupan i ljudima koji nisu iz Beograda. U pripremi je i online kurs pletenja.”

Vaša profesorka Dušica Stojilković ♥
Kontakt za sve detalje u vezi sa kursom heklanja: 064 61 522 96
najbolje je zvati u periodu od 12h do 19h

Utisci polaznica

Pleteni radovi koje ćete praviti na radionicama

*klikni na fotku za veći prikaz

Program kursa

1) Uvod u kurs
2) Materijal
3) Alat za rad (različiti tipovi igala)
4) Pomoćni materijal
5) Kako započeti pletenje
6) Osnovni bodovi u pletenju
7) Mahovina bod
8) Žersej bod (klot i frket)
9) Rebrasti bod (bod za ranfle)

10) Pirinač bod (1-1)
11) Pletenica na levo i desno
12) Patent bod
13) Polupatent bod
14) Šupljikavi bod
15) Rupice za dugmiće
16) Kombinacija klot i frket
17) Dodavanje na levo i desno
18) Oduzimanje na levo i desno (+ oduzimanje sa tri petlje)

19) Ivice rada
20) Traka za kosu (mahovina bod)
21) Traka za kosu (pletenica bod)
22) Kapa
23) Turban kapa
24) Rukavice
25) Čarape
26) Pamučna majica
27) Džemper

Kurs heklanja

*6 meseci pristupa programu

90 evra / 10.600 dinara

65 evra / 7.600 dinara
*akcija traje od 06. do 08. marta

34 video lekcije
11 i po h materijala

Šeme za heklanje u PDF-u

*broj mesta je ograničen da bi profesorka mogla sa svima da obavi individualne konsultacije

*Za socijalne/medicinske radnike; zaposlene u školama i vrtićima cena je 50 evra/5.900 dinara

Forma za prijavu

  Kurs pletenja

  90 evra / 10.600 dinara

  27 video lekcija
  više od 10 sati materijala

  Šeme za pletenje u PDF-u

   *12 meseci pristupa programu

  Forma za prijavu