fbpx

KURSEVI SUVOG I MOKROG
 PUSTOVANJA VUNE

Online kurs pustovanja vune čine SNIMLJENE RADIONICE SUVOG I MOKROG PUSTOVANJA VUNE, koje predstavljaju ceo postupak, od učenja osnovnih tehnika suvog i mokrog pustovanja do izrade različitih predmeta.

Na radionicama se prvo upoznajete sa istorijom ovog zanata, vrstama i osobinama vune, a tokom programa, korišćenjem stare veštine izrade odevnih i upotrebnih predmeta, naučićete da pravite MODERNE I ATRAKTIVNE predmete, poput torbe za laptop, ešarpe od svile i vune, šešira, papuča, podmetača…

Akcenat je na stvarima koje možete da nosite po gradu, na posao, u izlasku, a da nemate osećaj krivice spram očuvanja prirodne sredine.

Osim što ćete imati, poklanjati i/ili prodavati predmete napravljene od kvalitetnog, prirodnog materijala, saznaćete čak i kako da bojite vunu prirodnim bojama (kurkumom, avokadom…), ukoliko želite, ali i da sebi napravite deo pribora koji se koristi u lekcijama.

Tehnikama filcanja ili pustovanja vune naučićete da pravite i delove aksesoara-  minđuše, ogrlice, narukvice, kape, ali i ukrasne, kao i upotrebne predmete, poput privezaka, obloga za saksije, podmetača za stolice…

Pogledajte u trejleru koje sve predmete ćete naučiti da pravite!

Ovaj kurs je baš za vas ako ste strpljivi, volite prirodne, biorazgradive materijale, da vam vuna bude i neka vrsta slikarskog i/ili vajarskog materijala, da nosite udobne predmete, a da i dalje izgledate kul i budete u trendu.

Sve radionice su snimane u kućnim uslovima, tako da ćete istovremeno videti kako najbolje da organizujete radni prostor, što je naročito važno kada se radi mokro pustovanje.

Naša profesorka Lola Lukić je jedna od vas. U slobodne vreme boravi u prirodi, gde dobija inspiraciju za pustovanje, jaše konje, pustuje, osim u kući i napolju, daleko od grada, nosi moderne pustovane prsluke, torbe…

⬇️ Pogledajte šta vas čeka na kursu pustovanja vune ⬇️

Profesorka je svoje znanje sakupljala na različitim mestima, odlazila na studijska putovanja u Sloveniju i Mađarsku, da bi otkrila sve tajne ovog zanata. Učila je od najboljih u našem regionu, od Alje Venturini, Sofie Bekesapati, pratila na internetu rad ruskih, engleskih, američkih, finskih i drugih vrhunskih umetnika i majstora ovog zanata.

A mi smo sve to smestile na jedno mesto i potrudile smo se da vam ne uzimamo previše vremena, da to ne budu zoom uključivanja u određeno vreme ili potraga za radionicama uživo.

Kurs je za vas kojima nisu dovoljni tutorijali i ne želite da gubite vreme, već da „korak po korak“, NA JEDNOM MESTU pronađete sve, da imate jasnu strukturu i da učite na maternjem jeziku.

Na platformi su odvojeni kursevi SUVOG I MOKROG pustovanja vune, pa se možete opredeliti za jedan ili za drugi program ili ih poručiti i pratiti zajedno, na jednom mestu

Dodatno smo olakašale i time što možete od nas da naručite i paket sa alatima i materijalima neophodnim za praćenje radionica.

Kliknite  OVDE i pogledajte šta sadrži paket za suvo i paket za mokro pustovanje vune

KAKO ONLINE KURS FUNKCIONIŠE?

Znamo da su prva asocijacija na online učenje Zoom i Skype, gde se uživo uključujete, u određeno vreme, a online kurs pustovanja vune nije to, ovo su snimljene online lekcije/radionice koje ne pratite uživo, već kada želite.

CEO PROCES ONLINE EDUKACIJE VEOMA JEDNOSTAVAN I POTPUNO DOMINANTAN U ODNOSU NA UČENJE UŽIVO!

Na prvoj stranici sajta ukucate personalizovane šifre koje dobijete od nas prilikom prijave i odmah vam postaju dostupne sve lekcije, koje po svom nahođenju pratite kad god želite i odakle želite.

Snimljene radionice su ono što ne možete dobiti ni od jedne druge edukacije zato što uvek možete DA ZAUSTAVITE, DA VRATITE 15 SEKUNDI, DA GLEDATE IZNOVA I IZNOVA I DA ZAPISUJETE!

Na vama je da stvorite radnu atmosferu u svom domu ili na drugom mestu odakle planirate da pratite radionice, da pripremite materijal, uključite lekcije i počnete da učite i stvarate.

Lekcije su vam dostupne godinu dana.

Lekcije su vam dostupne godinu dana, a tokom tog perioda, možete NEBROJENO PUTA da se vraćate na stvari koje vam nisu jasne, a pritom NE MORATE DA LUTATE po internetu. Ono što vi zapravo kupujete od nas nije samo znanje, jer ako se potrudite neke stvari možete da pronađete besplatno na Youtube-u.

Kupovinom kursa vi zapravo KUPUJETE VREME.

Prateći redom lekcije biće vam na raspolaganju znanje koje je profesorka godinama sticala.

Kurs je namenjen vama koji pratite svoj maleni, ali značajan osećaj u stomaku, koji ne odustajete od sebe i svojih interesovanja, a na kurs ne gledate kao na trošak, već kao na ulaganje u sebe.

⬇️ Pogledajte 1 minut videa koji pokazuje koliko jednostavno funkcioniše kurs heklanja. ⬇️

Program kursa

Ceo program SUVOG PUSTOVANJA VUNE možete preuzeti OVDE

Ceo program MOKROG PUSTOVANJA VUNE možete preuzeti OVDE

pustovanje-vune-program

Znamo koje su vaše najčešće nedoumice i hajde da ih rešimo:

DA LI ĆU UPROPASTITI PARKET U KUĆI AKO PUSTUJEM SA SAPUNICOM I VODOM?

Činjenica je da se pri mokrom pustovanju koristi manja ili veća količina vode, ali i mi smo snimali radionice u kućnim uslovima i sve je ostalo suvo. Pokazaćemo i tebi kako da najbolje zaštitiš prostor i kako da koristiš najmanju moguću količinu vode.

DA LI SE PREDMETI OD PUSTOVANE VUNE MOGU PRATI U VEŠ MAŠINI?

Sapunica i trenje koje stvara veš mašina rade upravo isti posao kao mi dok pustujemo. Čak ponekad vaš mašinu možemo koristiti da ubrzamo proces pustovanja. Pustovani predmeti su već “ućebani”, tako da im se ništa neće desiti ako ih operemo u veš mašini.

Naravno, preporuka je da birate program koji je namenjen pranju osetljivih materijala, najbolje bi bilo, ako imate tu opciju, da to bude program za pranje vunenih stvari i da ugasite centrifugu.

MOGU LI SE KOMBINOVATI TEHNIKE SUVOG I MOKROG PUSTOVANJA?

Naravno! Predmet koji ste napravili mokrim pustovanjem, možete ukrasiti pustovanjem iglom. Možete čak spajati predmete šivenjem ili prišiti komade koje ste napravili na neki veći predmet.

DA LI RAD SA VUNOM POPRAVLJA RASPOLOŽENJE?

Pustovanje zahteva posvećenost stvaranju, koje naš fokus pomera sa svakodnevnih problema. Za to vreme u vašim rukama nastaje nešto što potpuno zavisi od vas i na šta ćete biti ponosni.

Ako negde “zapne”, dok rešavate probleme razvijate dodatno snalažljivost i kreativnost, što je opet razlog da budete zadovoljni. Osim toga, dok radite sa vunom masirate akupunkturne tačke na šakama, što pomaže radu unutrašnjih organa i dodatno smanjuje napetost.

Pokretanjem fine motorike prstiju aktiviraju se moždane sinapse i tako se sprečava  razvoj demencije kod starijih osoba. U prilog svemu ovom ide činjenica da se na zapadu rad  sa vunom  koristi kao psihoterapija, jer pokreće na igru i radost. 

“Ja sam Lola Lukić. Umetničkim obrazovanjem se bavim već 20 godina. Deci različitih uzrasta, kao i odraslima veoma rado otkrivam svet umetnosti.

Uporedo sa ovim poslom, stvaram asesoare  i umetnički se izražavam vunom. Ljubav prema prirodnim materijalima ne napušta me od detinjstva, kada sam zavolela čak i miris vune.

Srećna sam što mogu da pomognem ljudima da izraze svoju posebnost kroz kreativni rad sa ovim materijalom, kao i kroz izbor modnih detalja koje stvaram.

Moje radove možete videti na instagram profilu loli.woolly.

Sam proces pretvaranja životinjske dlake u upotrebne predmete nije komplikovan, a u isto vreme daje nesagledive mogućnosti za ostvarivanje i kombinovanje različitih  ideja… Vuna se može preobražavati rukama kao glina i bojiti kao da imate četkice u rukama. 

Sigurna sam da ćete sve vreme uživati u procesu.”

Predmeti koje ćete naučiti da pravite na kursu

*klikni na fotku za veći prikaz

Da ne biste kupovali “mačku u džaku”, pogledajte kako izgleda jedna od radionica iz kursa – “Mokro pustovani sapun”. 

   ⬇️ ⬇️ ⬇️

Cena sveobuhvatnog kursa pustovanja vune (suvo+mokro)

6 MESECI

11.900 din

 Pristup kursu 6 meseci

 27 video lekcija

 Više od 16 sati materijala

 Besplatne konsultacije

ZAUVEK

17.700 din

 Pristup kursu zauvek

 27 video lekcija

 Više od 16 sati materijala

 Besplatne konsultacije

12 MESECI

14.500 din

 Pristup kursu 12 meseci

 27 video lekcija

 Više od 16 sati materijala

 Besplatne konsultacije

Cena SUVOG pustovanja vune

90 evra / 10.600 dinara

16 video lekcija

 *12 meseci pristupa programu

Cena MOKROG pustovanja vune

90 evra / 10.600 dinara

16 video lekcija

 *12 meseci pristupa programu

Cena paketa sa svim alatima i materijalima

14.500 dinara

Cena paketa za mokro pustovanje

7.500 dinara

Cena paketa za suvo pustovanje

9.000 dinara

Forma za prijavu